Жорнова (ножі) Saeco
Якість помелу кавових зерен - це насамперед якість кінцевого продукту - кава. У каво-машинах та кавоварках застосовуються два типи ножів (жорна), а точніше два типи матеріалу, з якого вони виготовлені. Це сталеві ножі та керамічні ножі. Мати інформацію про їх основні відмінності, буде набагато простіше визначитися з вибором і купити жорна для кави машини.
МЕТАЛЕВІ НОЖІ (ЖЕРНОВА)
Металеві ножі набагато більш поширені і дешевші за керамічні. Їхня головна перевага в тому, що вони практично не схильні до розщеплення. Ніякий сторонній об'єкт не викличе особливих пошкоджень цих ножів, максимум, з яким вони стикаються, - це затуплення леза. Це абсолютно вірно, якщо ви використовуєте розсипну каву та каву в пакетиках. При неправильному сортуванні та очищенні кави може містити каміння та забруднення. Заточення шліфувальних кругів (ножів) по металу, швидше за все, вийде з ладу, у них складний контур кромки, у таких випадках їх легше поміняти, ніж заточити. Металеві ножі під час роботи видають багато шуму. Ще один недолік таких ножів – корозія. Якщо кавоварка не використовується протягом тривалого часу, ці ножі покриваються шаром іржі, особливо якщо кавоварка використовується у вологому приміщенні або не обслуговується належним чином. Частинки іржі з таких ножів надійно шліфуються, а тонка ріжуча кромка відразу затуплюється. Якщо на ножах помітні сліди корозії, найпростіше купити та замінити ножі кавомолки.